Openlucht repetitie bij de Benring (22 juni2023)

Voorst. Op de langste dag van het jaar, een prachtige zomeravond, werden de bewoners van de Benring in Voorst getrakteerd op een live repetitie avond van zangkoor De Dissonanten onder leiding van Andor Boddeke. Tijdens de gebruikelijke kooravond van het koor ontstond het idee om ook eens buiten te zingen, voor publiek. Voor dit idee was Jolanda Korenblek,  coördinator vrijwilligers van de Benring, direct enthousiast. Afgelopen woensdag stond het koor voor de Benring. Een prachtige locatie met een ruim plein waar de bewoners vanuit hun kamer de repetitie konden volgen. Op bankjes buiten zaten bewoners zienderogen te genieten. Muziek is altijd gezellig; aldus Jolanda. Enkele omwoners kwamen ook op het geluid af en genoten mee van het zingen. Er werd een nieuw nummer  ingestudeerd zodat de luisteraars konden meemaken hoe dit gaat. Daarna werden nummers van Cindy Lauper, The Beatles en Elton John gezongen. Er klonk applaus op het plein van de Benring.

De Dissonanten zullen ook optreden op Landgoed Beekzicht tijdens de Voorster Fair, zondag 10 september vanaf 14.30 uur.


Op vrijdagavond 19 mei 2023 viert mannenkoor Hardkoor haar 15 jarig jubileum met een
spectaculair Keltisch festival in de oude of Pancratiuskerk in Brummen.
Het belooft een sensationele avond te worden met veel muziek, zang en dans.
Deelnemers zijn uiteraard het alom bekende en unieke Ierse mannenkoor ‘Hardkoor’ uit Brummen,
de doedelzakspelers ‘Pipes and Drums’ uit Apeldoorn, de Ierse harpiste Maaike Bosscher uit Twello,
het koor ‘De Dissonanten’ uit Voorst en als extra uitsmijter en verrassing die avond de Ierse
showdansgroep ‘Cailini’ uit Vlaardingen.
De avond begint om 19.45 uur en duurt circa 2 uur. De afterparty is na afloop van het concert,
waarbij een gratis drankje wordt geserveerd.
De entree bedraagt slechts € 7,50 p.p. met inclusief een gratis drankje tijdens de afterparty.
U kunt uw kaarten nu reserveren op keltischfestival@gmail.com

Tot grote pret kwamen zelfs een paar bewoners de dirigent ondersteunen bij het dirigeren en één bewoner durfde het aan een couplet mee te zingen. Zo bleek deze spontane actie een groot succes te zijn en nodigt Jolanda het koor nog eens uit, maar dan voor een heus optreden. Tijdens de pauze verzorgde de Benring verse koffie en thee met grote kannen koel water om de kelen te smeren.


Voorsternieuws, 31 maart 2022

Steeds vaker worden huiskamerconcerten gegeven. Alles in huiselijke sfeer met genodigden. Graag willen wij u attent maken op ons koor De Dissonanten. Een ambitieus koor dat graag voor uw gasten wil optreden. Ons repertoire bestaat uit licht pop en klassiek. Onze dirigent (Andor Boddeke) is een virtuoos op gitaar en piano. Hij maakt alle arrangementen zelf waardoor er een mooie klank ontstaat. Mocht u meer informatie wensen dan kunt u ons ten alle tijden bereiken via: 06-16292058

Zingen voor je gezondheid

Voorst. Zingen is fysiek goed voor je. Door de juiste ademhaling train je veel belangrijke spiergroepen waardoor er meer zuurstof in je bloed komt. De ademhalingsspieren van mensen met longklachten krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en zul je ze beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een flinke boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen werkt ontspannend, geeft energie en is op tal van manieren gezond.

Sinds een paar weken is een nieuw koor opgericht in Voorst. Allemaal mensen uit de omgeving van Voorst en omstreken met allen hetzelfde doel, zingen maakt me blij. Op de woensdag avond zingt men in het Dorpshuis te Voorst. Het kersverse koor bestaat uit voornamelijk vrouwen en een paar mannen in de leeftijd van 40-68 jaar. De mooie locatie van het Dorpshuis maakt dat het koor kan groeien en dat is ook hun ambitie.

Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit lichte popmuziek afgewisseld met klassieke nummers. De dirigent maakt alle arrangementen zelf zodat alle stemgroepen tot hun recht komen.  Nu al klinken de 4 stemgroepen al heel mooi samen en dat maakt men zeer enthousiast is.

Heb je belangstelling om eens een kijkje te komen nemen dan ben je van harte welkom op woensdag in de Dorpshuis aan de Schoolstraat 14 te Voorst. Er wordt gezongen van 19.30-21.30 uur. Er is een kwartiertje pauze en de consumptie is voor eigen rekening.

Meer informatie bij Rianne of Marente email: zing@dedissonanten.nl


Voorsternieuws, 9 september 2022

De Dissonanten zingen

Voorst. Wat startte als een kleine groep enthousiaste zangers is gegroeid naar een 25 koppig koor met een singer/songwriter als dirigent. De naam van dit kersverse koor is De Dissonanten met gemiddeld-jonge mannen en vrouwen uit de Stedendriehoek. Sommigen hebben er al wat zanguren op zitten, terwijl anderen zich voor het eerst aan de zangkunsten wagen. Dit verschil zorgt er voor dat de nieuwelingen zich kunnen optrekken aan de rotten in het vak.

Volgens de dirigent, Andor Boddeke klinkt het koor nu al heel melodieus en vol van klank, terwijl De Dissonanten nog maar een half jaar bestaan. Sinds deze maand is het koor een officiële vereniging met komende maand haar eerste algemene vergadering.

Het koor heeft al een aantal keren opgetreden.  Op 24 september is het koor tijdens de nationale Buurtdag/Ontmoetingsdag te horen bij Klein Twello aan de Maarten Tromplaan 2 in Twello tussen 13.30 en 14.30 uur.

Dus heb je belangstelling dan ben je van harte welkom om deze dag te komen luisteren en kennis met ons te maken.

Wil je een kooravond mee maken en sfeer proeven dan ben je ook van harte welkom. Je kunt twee keer gratis mee zingen.

De Dissonanten repeteren iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuis van Voorst aan de Schoolstraat 14 te Voorst.

Contact:  www.dedissonanten.nl of zing@dedissonanten.nl


Voorsternieuws, 25 juni 2022

De Dissonanten on Tour

Voorst. De Dissonanten, een nieuw koor in de regio, had haar première afgelopen zaterdag 25  juni. Tijdens de open dag op zorgboerderij Hof Noord Empe te Voorst en tijdens een kampeerweekend op zorgboerderij Buitenplaats te Klarenbeek. Beide optredens waren een groot succes. Mede dankzij het stralend mooie weer en de vrolijke stemming van de zangers. Het koor heeft de ambitie om  met zekere regelmaat op te treden voor publiek. Men kon genieten van nummers van Abba, Kean, Cindy Lauper en Elvis Presley.

Tijdens het optreden kreeg de dirigent steun van een jonge knul uit het publiek. Hij sloeg spontaan een arm om de dirigent  heen die hem rustig zijn gang liet gaan. Zo ontstond een spontaan een unieke samenwerking tussen de dirigent en deze jongen die de dag van zijn leven had.

Het koor de Dissonanten is nog geen 4 maanden oud en dankt  haar naam aan haar eigen klank. In de nummers die gezongen worden wordt dissonantie gebruikt om daarna de klanken weer harmonieus te laten samenkomen. Dissonant “Een samenklank waarvan de tonen veel wrijving geven (onrustig, spannend) bestaat uit twee of meer tonen” De arrangementen worden door dirigent Andor Boddeke (singer songwriter) gemaakt en passen daarom goed bij de stempartijen .

Het volgende optreden is tijdens de eindpresentatie van de projectweek van het Muzecollectief. Coehoornsingel 1 in Zutphen. “Er was eens….”, het thema van de projectweek waar prachtige sprookjes muzikaal werden verbeeld met speciaal voor dit project samengestelde ensembles en bands. Er zijn twee voorstellingen op zaterdag 9 juli: om 14.00 en om 19.00.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe koor met haar eigen klank? Vind  je het leuk om ook nummers van oa Elton John en Stevie Wonder te zingen? Kom dan eens een kijkje nemen. Vanaf 1 september wordt iedere woensdag (19.30-21.30) gezongen in het Dorpshuis te Voorst. Het koor heeft de ambitie meerdere optredens per jaar te verzorgen.

Contact: 06-16292058 of zing@dedissonanten.nl


Brummensnieuws, 22 december 2022

Zingen met De Dissonanten

Voorst. In het nieuwe jaar worden vaak goede voornemens gemaakt. Stoppen met roken, meer sporten of tijd besteden aan hobby, familie of minder druk zijn, op mijn telefoon zitten….veel goede voornemens. Nog een leuk idee voor een goed voornemen: start dit jaar met zingen!

Zingen is fysiek goed voor je. Door de juiste ademhaling train je veel belangrijke spiergroepen waardoor er meer zuurstof in je bloed komt. De ademhalingsspieren van mensen met longklachten krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en zul je ze beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een flinke boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen werkt ontspannend, geeft energie en is op tal van manieren gezond. Zeker in de winter!

Sinds maart 2022 kent de gemeente Voorst een nieuw koor. De Dissonanten, een koor met mensen uit de Stedendriehoek in de leeftijd van gemiddeld 45 jaar. De Dissonanten onderscheiden zich door haar eigen arrangementen die speciaal voor het koor zijn gemaakt door de kunstzinnige dirigent, Andor Boddeke. Zij zingen een gevarieerd repertoire met vier stemgroepen waardoor De Dissonanten een mooi uitgebalanceerde klank hebben en samen een wijd toonbereik halen. Komend jaar zal het koor meer van zich laten horen door diverse optredens.

De stemgroepen bestaan uit Sopranen, Alt, Tenoren en Bassen. Echter de Alten kunnen wat meer volume gebruiken. Er is ruimte voor meer alten. Ook is er ruimte in de overige stemgroepen hoor. Is je interesse gewekt en wil je het nieuwe jaar instappen met een goed voornemen, kom dan naar het Dorpshuis, Schoolstraat 14 te Voorst. Iedere woensdag van 19.30-21.30 uur. Kom zingen met De Dissonanten. Meer informatie dedissonanten.nl of via 06-16292058.